Mine værktøjer

MINE VÆRKTØJER

​Jeg har mange strenge at spille på, og jeg trækker de redskaber op af min værktøjskasse, som giver mest mening for dig eller din virksomhed.

Mine forskelligartede uddannelser, og deraf 20-årige arbejdserfaring i både det private, det offentlige og som ejerleder, kommer dig til gavn.

Det er nemlig kombinationen af mine værktøjer og tilgange, som giver dig den største effekt - uanset om du er privatklient, bliver superviseret i forbindelse med dit arbejde eller fx som ejerleder vil forebygge stress i din organisation ved at starte med dig selv.

Sammensætningen af værktøjer og tilgange betyder, at du i sidste ende skal langt færre sessioner igennem, hvilket er i både din og min interesse. 

Ved fysisk fremmøde i klinikken gør jeg blandt andet brug af både kognitive redskaber og hjemmeopgaver, standardiseret øreakupunktur og mindfulness-træning i mundrette bidder. 

Online har du også adgang til hele pakken - undtagen akupunktur, selvsagt.

Et godt udgangspunkt for at komme i forløb hos mig er, at du har læst min bog Frøen i gryden, uanset om du kommer til mig med stress eller andet. 

På den måde har du på forhånd en referenceramme for min tilgang og du vil allerede hjemmefra have spillet Tetris på en del af din problematik.

Nedenfor kan du læse mere om mine primære værktøjer.​​​

KOGNITIV COACHING

​Coaching er skarpe, præcise spørgsmål som hjælper dig til selvindsigt og refleksion.

Jeg gør brug af mit overordnede, evidensbaserede kendskab til dine problematikker - som kemisk set inden i dig vil have udløst de samme mekanismer som i alle os andre - og krydrer det med min erfaring fra mere end 5000 samtaler samt min egen intuitive tilgang.

​På den måde bliver de spørgsmål, jeg stiller dig, skarpe og rammer hovedet på sømmet, så vi hurtigere og lettere kommer ind til kernen og får løsnet det, der spænder ben for dig. 

Coaching indgår som et naturligt element i alle behandlinger, uanset om det er supervision, erhvervscoaching, terapi, personlig udvikling eller stressforebyggelse.

Kognitiv terapi – med elementer af metakognitiv terapi

Vi har 60.000 tanker hver dag. Langt de fleste vil være de samme som dem, du havde i går.  Og mange af dine tanker er negative automattanker: De kommer lidt ud af det blå og skælder ud, advarer dig, minder dig om andre situationer hvor du heller ikke synes du slog til osv osv. 

Vi kan ikke sige, de ikke må være der - så kommer der bare endnu flere samme slags. Men vi kan med forståelse for hvorfor de kommer og med værktøjer lære at flytte fokus og give dem meget mindre opmærksomhed. 

​Det er nemlig ikke nødvendigvis vores negative tanker, der giver os udfordringer; 

Det er al den tid og opmærksomhed vi bruger på dem.

Det er ikke et nyt fænomen:​

"Mennesker forstyrres ikke af ting i sig selv, men af den betydning, de tillægger disse" - Slaven Epictetus


Vi mennesker er skabt til at handle og løse de problemstillinger, vi bliver sat i.

Hvis vi ikke kan handle os ud af dem - og ikke forstår hvorfor vi reagerer som vi gør, for eksempel i forbindelse med stress - så bliver vi ofte handlingslammede.

Med den kognitive og metakognitive tilgang lærer du at forstå hvad du er oppe imod og hvordan din tænkning påvirker dine følelser, krop og adfærd. Dermed lærer du også hvad du skal gøre når du oplever tankemylder eller fysiske symptomer på ubehag.

Værktøjer og viden giver dig nye handlemuligheder. Det giver dig i sidste ende færre bekymringer og mindre tankemylder.​​

"Hvis et ydre objekt forstyrrer dig, er det ikke objektet i sig selv, men din bedømmelse af dette, som skaber smerte" - Kejser Marcus Aurelius

​Mindfulness – få mere ud af dit liv​

Mindfulness er en praksis, der handler om at være til stede i nuet uden at dømme eller vurdere. Det hjælper med at styrke opmærksomhed, reducere stress og skabe større selvindsigt.

Mindfulness er egentlig bare at være til stede lige her og lige nu, uden at bedømme eller vurdere det, du oplever. 

Det lyder enkelt, men det er noget af det sværeste, du kan blive bedt om.

Forskere på Harvard har fundet ud af, at 47% af vores liv er vi alle andre steder, end dér hvor vi befinder os.

Det er lidt ærgerligt at have været 14 dage på Barbardos og kun har været der halvdelen af tiden....

Formålet med mindfulness er dybest set at malke livet lidt mere.

Ud over at du får mere ud af de ting, du alligevel går og gør, kan mindfulness gøre dig i stand til at rumme ubehagelige situationer og ændre din måde at forholde dig til dine tanker, følelser og kropslige fornemmelser på.​

Mindfulness er taget fra den buddhistiske religion, hvor det er blevet praktiseret i mere end 2.500 år. Det blev renset for religion og indført på Stressreduktions-klinikken i 1970’erne på University of Massachusetts Medical Center af Jon Kabat-Zinn. 

​Saki Santorelli, professor i medicin, startede hele mindfulnessbølgen sammen med Jon og overtog senere stillingen som leder af Center for Mindfulness in Medicine, Health Care and Society.

Siden er der blevet forsket i mindfulness igen og igen. Mindfulness er evidensbaseret og bruges i dag over hele verden.

Hvis du for eksempel går til lægen med en depression i England eller Holland, så spørger lægen, om du vil have medicin - eller mindfulness.​

Mindfulness kan bl.a. bruges mod:

 • ​Stress – positiv og negativ
 • Søvnproblemer
 • Hukommelsesproblemer
 • Accept af svære livsvilkår
 • Lavt selvværd
 • Social fobi
 • Angst
 • Depression
 • OCD
 • Tankemylder
 • Smerter

​Mindfulness indebærer at observere ens tanker og følelser uden at blive fanget af dem, hvilket giver mulighed for øget mental klarhed og emotionel stabilitet. 

Det er en metode til at styrke tilstedeværelse og opnå større indre ro og balance.

Jon Kabat-Zinn og Mette B. Lorenzen, 7-dages 'MBSR in Mind-Body Medicine' 2014​​

Jeg har haft fornøjelsen af mere end 100 timers undervisning og træning med Jon Kabat-Zinn samt Saki Santorelli i 2014, da de begge var i Danmark, og med Saki igen 5 dage ad gangen i 2018, 2022 og 2023.  

Jeg bliver nu trænet på ugentlig basis af Saki Santorelli via Zoom fra USA og praktiserer selv mindfulness som en måde at leve på og fra hver dag.​

Mindfulness er et værktøj som du lærer i små doser, som passer til dig og dit liv, sammen med mig.

Mindfulness hjælper dig til:​

 • øget nærvær og bevidsthed i dagligdagen
 • bedre dømmekraft
 • at være mere nærværende og bevidst i forhold til dig selv
 • at rumme svære følelser og tanker, angst, depression og utryghed
 • egenomsorg, healing og personlig udvikling
 • bedre kontrol over dine tanker, reaktioner, og handlinger
 • stressforebyggelse og stressrelaterede lidelser, fysiske som psykiske
 • at skabe overblik i dit liv
 • en accept af virkeligheden, som den er
 • at udvikle indre ro, glæde og overskud

Mindfulness indgår altid i klinikken. Jeg laver også korte introduktionsforløb i virksomheder samt de standardiserede 8-ugers forløb. Tag fat i mig for at høre nærmere. 

NADA-akupunktur hjælper dig hurtigere i mål​

Én ting er at tage skridtet og gå i behandling for eksempelvis stress og angst. Noget andet er at nå helt ind til kernen i problematikken kun gennem snak.

Der er en genvej, som speeder processen op og gør, at meget af det, der larmer, bliver lagt ned uden at du skal tale dig igennem det.

NADA-akupunktur er øreakupunktur, der er beregnet til behandling med fokus på at gå i proces/personlig udvikling. Forskning viser, at NADA-akupunktur gør én parat til terapi.

NADA er en forkortelse for National Acupuncture Detoxification Association. Modellen blev udviklet i 1970’erne på Universitetshospitalet Lincoln i New York.

NADA-akupunktur lægger trusselssystemet ned, uden at man skal tale sig igennem det. Reguleringen sker blandt andet via det autonome nervesystem, kroppens hormoner og transmitterstoffer.

Derfor bruges det i dag på alle katastroferamte områder ude i verden, på mange hospitaler, behandlingsinstitutioner, fængsler og i terapi.

I USA er det så anerkendt og udbredt, at hvis du begår en forbrydelse mens du er påvirket af stoffer, så kan du blive idømt bl.a. kognitiv terapi og NADA-akupunktur i stedet for en fængselsdom.​​

Krop og top hænger sammen. Hos mig kommer vi hele vejen rundt, også vha. Reiki, som også er ét af mine værktøjer. Jeg er ligeledes Paqo samt Divine Deacon fra Lars Muhl.

​​LAD OS SNAKKE OM DIN UDFORDRING

Det er sammensætningen af mine værktøjer, som gør forløb hos mig så effektive. Du får hos mig hjælp til - helt på kemiplan - igen at lave sammenhæng mellem krop og top.

Jeg kan bl.a. hjælpe dig, hvis du søger:

Kontakt mig via formularen til en snak om, hvordan jeg kan hjælpe din virksomhed eller dig personligt - enten online, i klinikken eller ude i din virksomhed.

✓ Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

✓ Mere end 6.000 individuelle sessioner  

✓ 24+ års erfaring i professionel formidling

NEOMENIA

v. Mette B.​ Lorenzen

​Kognitiv psykoterapeut MPF

Mageløs 12, 2 tv

​5000 Odense C

Kontaktoplysninger​

mette@neomenia.dk

Mobil: 71 75 81 26​

CVR: 35916202​