Mine værktøjer

MINE VÆRKTØJER

​Jeg har mange strenge at spille på, og jeg trækker de redskaber op af min værktøjskasse, som giver mest mening for dig eller din virksomhed.

Mine forskelligartede uddannelser, og deraf 20-årige arbejdserfaring i både det private, det offentlige og som ejerleder, kommer dig til gavn.

Det er nemlig kombinationen af mine værktøjer og tilgange, som giver dig den største effekt - uanset om du er privatklient, bliver superviseret i forbindelse med dit arbejde eller fx som ejerleder vil forebygge stress i din organisation ved at starte med dig selv.

Sammensætningen af værktøjer og tilgange betyder, at du i sidste ende skal langt færre sessioner igennem, hvilket er i både din og min interesse. 

Ved fysisk fremmøde i klinikken gør jeg blandt andet brug af både kognitive redskaber og hjemmeopgaver, standardiseret øreakupunktur og mindfulness-træning i mundrette bidder. 

Online har du også adgang til hele pakken - undtagen akupunktur, selvsagt.

Et godt udgangspunkt for at komme i forløb hos mig er, at du har læst min bog Frøen i gryden, uanset om du kommer til mig med stress eller andet. 

På den måde har du på forhånd en referenceramme for min tilgang og du vil allerede hjemmefra have spillet Tetris på en del af din problematik.

Nedenfor kan du læse mere om mine primære værktøjer.​​​

KOGNITIV COACHING

​Coaching er skarpe, præcise spørgsmål som hjælper dig til selvindsigt og refleksion.

Jeg gør brug af mit overordnede, evidensbaserede kendskab til dine problematikker - som kemisk set inden i dig vil have udløst de samme mekanismer som i alle os andre - og krydrer det med min erfaring fra 3800 samtaler samt min egen intuitive tilgang.

​På den måde bliver de spørgsmål, jeg stiller dig skarpe, og rammer hovedet på sømmet, så vi hurtigere og lettere kommer ind til kernen og får løsnet det, der spænder ben for dig.

Coaching indgår som et naturligt element i alle behandlinger.

Kognitiv terapi – forstå dig selv og håndtér dine bekymringer​

Du ser ikke verden, som verden er. Du ser verden som du er; 

En anden, der stod lige ved siden af og så det samme, vil have en anden oplevelse og udlægning af det.

Så hvorfor reagerede du, som du gjorde – mens den anden måske bare gik videre?

Ved at undersøge det igennem de kognitive briller lærer du at forstå dig selv bedre.

Du kan ikke altid ændre hele verden. Men du kan ændre, hvordan du reagerer på den.

Det er ikke et nyt fænomen:​

"Mennesker forstyrres ikke af ting i sig selv, men af den betydning, de tillægger disse" - Slaven Epictetus


Vi mennesker er skabt til at handle og løse de problemstillinger, vi bliver sat i.

Hvis vi ikke kan handle os ud af dem - og ikke forstår hvorfor vi reagerer, som vi gør, for eksempel i forbindelse med angst og stress - så bliver vi ofte handlingslammede.

I kognitiv terapi lærer du at forstå, hvad du er oppe imod, hvor meget din tænkning påvirker dine følelser, krop og adfærd - og får lagt nyt ind på de mentale hylder.

Værktøjer og viden giver dig nye handlemuligheder. Det giver dig færre bekymringer og mindre tankemylder.​​

"Hvis et ydre objekt forstyrrer dig, er det ikke objektet i sig selv, men din bedømmelse af dette, som skaber smerte" - Kejser Marcus Aurelius

​Mindfulness – få mere ud af dit liv​

Mindfulness er egentlig bare at være til stede lige her og lige nu, uden at bedømme eller vurdere det, du oplever. 

Det lyder enkelt, men det er noget af det sværeste, du kan blive bedt om.

Forskere på Harvard har fundet ud af, at 47% af vores liv er vi alle andre steder, end dér hvor vi befinder os.

Det er lidt ærgerligt at have været 14 dage på Barbardos og kun har været der halvdelen af tiden....

Formålet med mindfulness er dybest set at malke livet lidt mere.

Ud over at du får mere ud af de ting, du alligevel går og gør, kan mindfulness gøre dig i stand til at rumme ubehagelige situationer og ændre din måde at forholde dig til dine tanker, følelser og kropslige fornemmelser på.​

Mindfulness er taget fra den buddhistiske religion, hvor det er blevet praktiseret i mere end 2.500 år.

Det blev renset for religion og indført på Stressreduktions-klinikken i 1970’erne på University of Massachusetts Medical Center af Jon Kabat-Zinn.

Siden er der blevet forsket i mindfulness. Det er evidensbaseret og bruges i dag over hele verden.  

Hvis du for eksempel går til lægen med en depression i England eller Holland, så spørger lægen, om du vil have medicin - eller mindfulness.​

Jon Kabat-Zinn og Mette Balslev Lorenzen, 7-dages 'MBSR in Mind-Body Medicine' 2014​​

Jeg har haft fornøjelsen af 100+ timers undervisning/træning med Jon Kabat-Zinn, samt Saki Santorelli - og yderligere træning med Saki.

​Jeg praktiserer selv mindfulness som en måde at leve på hver dag.​

NADA-akupunktur hjælper dig hurtigere i mål​

Én ting er at tage skridtet og gå i behandling for eksempelvis stress og angst. Noget andet er at nå helt ind til kernen i problematikken kun gennem snak.

Der er en genvej, som speeder processen op og gør, at meget af det, der larmer, bliver lagt ned uden at du skal tale dig igennem det.

NADA-akupunktur er øreakupunktur, der er beregnet til behandling med fokus på at gå i proces/personlig udvikling. Forskning viser, at NADA-akupunktur gør én parat til terapi.

NADA er en forkortelse for National Acupuncture Detoxification Association. Modellen blev udviklet i 1970’erne på Universitetshospitalet Lincoln i New York.

NADA-akupunktur lægger trusselssystemet ned, uden at man skal tale sig igennem det. Reguleringen sker blandt andet via det autonome nervesystem, kroppens hormoner og transmitterstoffer.

Derfor bruges det i dag på alle katastroferamte områder ude i verden, på mange hospitaler, behandlingsinstitutioner, fængsler og i terapi.

I USA er det så anerkendt og udbredt, at hvis du begår en forbrydelse mens du er påvirket af stoffer, så kan du blive idømt bl.a. kognitiv terapi og NADA-akupunktur i stedet for en fængselsdom.​​

Krop og top hænger sammen. Hos mig kommer vi hele vejen rundt, også vha. Reiki, som også er ét af mine værktøjer. 

​​LAD OS SNAKKE OM DIN UDFORDRING

Det er sammensætningen af mine værktøjer, som gør forløb hos mig så effektive. Du får hos mig hjælp til - helt på kemiplan - igen at lave sammenhæng mellem krop og top.

Jeg kan bl.a. hjælpe dig, hvis du søger:

Kontakt mig via formularen til en snak om, hvordan jeg kan hjælpe din virksomhed eller dig personligt - enten online, i klinikken eller ude i din virksomhed.

✓ Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

✓ Mere end 4.500 individuelle sessioner  

✓ 20+ års erfaring i professionel formidling

NEOMENIA

v. Mette Balslev​ Lorenzen

​Kognitiv psykoterapeut MPF

Mageløs 12, 2 tv

​5000 Odense C

Kontaktoplysninger​

mette@neomenia.dk

Mobil: 71 75 81 26​

CVR: 35916202​