Frøen i gryden​

Hvorfor denne bog om stress?

​Hvis du er bekymret for om du har stress, er det en yderligere stressfaktor at begynde at læse om det - men alt det forfærdelige er ikke med i denne bog.

Denne bog om stress er en lille øjenåbner, der næsten gratis masserer nye tankemønstre og vaner ind i den hverdag, der pisker afsted, uanset om du synes, du kan følge med eller ej.

Bogen bygger på tredje bølge af kognitiv adfærdsterapi , hvorunder hører Compassion Focused Therapy, Mindfulness og Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Bogens omdrejningspunkt er en blanding af de tre og grundfilosofien bag er overvejende Jon Kabat-Zinns og Paul Gilberts.

I bogen omsættes evidensbaseret teori til tegninger og billedsprog, krydret med citater, som kan bruges aktivt allerede fra i dag.

Bogen om stress er tiltænkt alle - høj som lav, ung som gammel - som kunne have lyst til at optimere sit hverdagsliv og undgå at blive frøen i gryden. Der er ingen opgaver i bogen, alt er tilbud og man må starte, lige hvor man vil.​​

​Læs anmeldelse fra Dansk Psykolog Forening her:

LÆS ANMELDELSE

HVORFOR FRØEN I GRYDEN?

​Har du hørt om frøen i gryden? Hvis du putter en levende frø ned i en gryde med kogende vand, så springer den op lige på stedet - der vil den ikke være! Men sætter du en frø i en gryde med koldt vand og langsomt varmer vandet op, til det koger - så bliver den siddende. Den opdager ikke, at den er ved at blive kogt.

Det er det samme med stress. Du er ofte selv den sidste, der opdager, at den er ved at være gal. Det vil min bog, Frøen i gryden, gerne hjælpe dig med at opdage.

Eksempel fra bogen:​

Hvad får du skabt af nye opgaver for dig selv?

​Hvis du sidder ved pc’en og ud af øjenkrogen ser, at naboen er i gang med at klippe hæk, og du tænker: ”Det skal jeg også ha’ gjort!” og rejser dig for at gøre det, så vid at:

Når du ikke gør den nuværende opgave færdig, så står den stadigvæk åben indeni, og det trækker røde spor efter sig. Det trækker veksler på dit overskud til næste opgave.

Spørg gerne dig selv, før du starter på en opgave:

Er det her noget, der skal gøres af mig?

Er det noget, jeg skal gøre nu?

Går du fra en opgave for at starte på en ny?

FRØEN I GRYDEN​ - kan købes alle steder!

køb bogen her: Bogsalg​ 

​Læs anmeldelse - Tidsskrift for psykoterapi her:

LÆS ANMELDELSE

Mine læsere siger:​

​"Har lige færdiggjort denne utrolig velskrevne bog, hvor man inviteres ind i en verden som hjælper alle med de udfordringer vi kan stå i hver især. Og mon ikke vi alle kender til nogle af de problematikker der bliver beskrevet. Bogen er så levende beskrevet og med de mest fantastiske tegninger. Bogen bliver en rigtig page-turner, man må bare lære.

Spejlet er med dig undervejs og personlige træk, handlemåder og dynamikker genkendes kun alt for godt.

Virkelig godt gået Mette Balslev og tillykke. Jeg vil bestemt anbefale bogen og har selv købt flere eksemplarer, til gaver"​

Psykoterapeut, skrevet på facebook

”Som forfatteren Mette Balslev selv skriver: "Jo mere stresset du er, jo mindre kan du rumme at læse og tilegne ny viden”.

Og der møder hun virkelig den stressramte læser. Det gør forfatteren grundlæggende ret godt gennem hele bogen.”

Dansk Psykolog Forening

​"Så er bogen landet herhjemme. Jeg glæder mig til at dykke ned i den. Og sikkert genbesøge en masse af dine støttende ord.

Igen tak for din støtte i en meget svær tid. Jeg er stadig på det samme arbejde som jeg skiftede til. Og jeg elsker det! Tillykke med bogen, det er så fedt!​"

Psykolog, tidligere klient​

​"Min dygtige stresscoach har skrevet den fineste bog. Den lå foran min hoveddør, da jeg stod op i morges. Mette er kognitiv terapeut.

Bogen beskriver præcis det hun lærer mig, når jeg sidder overfor hende og hun fylder mig med håb om, at det nok skal blive godt det hele. “Eva, stress er ‘bare’ en ubalance”, siger hun beroligende og forklarer årsagerne bag. Hvad der sker i kroppen, når kortisol og adrenalin bruser i dit blod. Og ikke mindst hvad man skal gøre, for at få produceret det gode oxytocin.

Bogen er så superfin, når man lige glemmer hvilken retning man skulle - og det gør man, for vaner er svære at bryde med. Tak for Dig Mette - Du har gjort en kæmpe forskel for mig!"​

Klient, skrevet på Instagram

​”Bogen er så vedkommende og relevant for mig, at det nok er det bedste køb jeg nogensinde har gjort.

Befinder mig pt. i et sygemeldingsforløb på grund af stress – men din bog – kommer til at gøre en forskel.

Tak for det.”


Kvinde

”Bogen er skrevet til lægmand, mennesker med stress symptomer eller måske i det hele taget mennesker i vores tempoprægede præstationssamfund.

Det er ikke en fagbog, men man kan som fagperson, der arbejder med stressramte, lade sig inspirere af bogens håndgribelighed og let fordøjelige facon.

​Dansk Psykolog Forening

​​”I dag fik jeg læst Frøen i gryden. Super enkel og lige til selvhjælpsbog, med mange gode værktøjer.

Skulle jeg falde i gryden igen, så er denne bog super nem at tilgå og værktøjerne lige til at tage frem og anvende.”

​Læser, skrevet på Instagram

✓ Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

✓ Mere end 6.000 individuelle sessioner  

✓ 24+ års erfaring i professionel formidling

NEOMENIA

v. Mette B.​ Lorenzen

​Kognitiv psykoterapeut MPF

Mageløs 12, 2 tv

​5000 Odense C

Kontaktoplysninger​

mette@neomenia.dk

Mobil: 71 75 81 26​

CVR: 35916202​