er du sansestærk?

'hvorfor kan jeg ikke holde til det, når alle andre kan'?

At være sansestærk - særligt sensitiv - er at være født med et stort sanseapparat. Det er ikke en diagnose, det er ikke hysteri, overfølsomhed eller svaghed.

Det er bare sådan, du er født.

Det kan være en stor udfordring at have et stort sanseapparat i den verden, vi lever i. Du vil typisk være mere disponeret for stress og angst på grund af mængden af sanseindtryk og det manglende filter, som andre har.

Oven i det kommer mange sensitive til at forveksle sensitiviteten med lavt selvværd og kommer til at skælde ud på sig selv.  Mange har også tanker som: 'Jeg burde kunne det her', 'Ta' dig nu sammen', 'Det er noget pjat', 'Det er jo bare to timer, det ka' du altså godt' osv.

​I de første 5 år af min kliniks levetid stod der ikke et eneste ord om dét at være sansestærk på min hjemmeside. Alligevel er mere end 80% af de mennesker, der har fundet vej til mig, født med et større sanseapparat. Mange uden at vide det.​

Det skal slås fast at:

  • At være særligt sensitiv er arveligt
  • 15-20% af befolkningen er født sådan
  • Lige dele mænd og kvinder​

Kontakt mig på telefon 71758126 eller via formularen her hvis jeg skal hjælpe dig med at kende gaverne og faldgruberne i dit store sanseapparat.

ved du ikke om du er sansestærk?​

Der er mange kendetegn - og selvfølgelig forskellige grader - af sensitivitet.​

Oplever du noget af nedenstående som problematisk?:

  • At være sammen med mange mennesker i længere tid ad gangen, også selvom du trives i det og kan lide dem?
  • At høje lyde, kulde, sult eller træthed påvirker dig i forhold til at rumme dét, du er i færd med?
  • At konflikter - eller bare dårlig stemning - mellem andre gør noget ved dig, også selvom det ikke har noget med dig at gøre?
  • At voldelige, uhyggelige eller psykologisk skræmmende film påvirker dig mere end andre?
  • At du hurtigt får ’overload’ i din hverdag og ikke ved, hvordan du skal lægge det ned – og at du nogle gange kommer til at lægge yderligere aktiviteter oven i for at forsøge at hjælpe dig selv, men at det virker modsat?
  • At du tit har dårlig samvittighed, tankemylder og kommer til at skælde lidt ud på dig selv over det?

Oplever du på den positive konto noget af nedenstående i din hverdag?:

  • At du kan blive glad helt ind i knoglerne af at se et smukt landskab og være i naturen?
  • At samvær med dyr giver dig en ro og glæde, som du nogle gange næsten dækker over, fordi andre tilsyneladende ikke har det på den måde?
  • At den musik, du elsker, går helt ind i dig og løfter dit humør – og omvendt også kan trykke på knapperne indeni, så du følelsesmæssigt giver helt slip og klasker sammen?
  • At andres glæde, romantiske eller lykkelige film – sågar reklamer – kan påvirke dig så det nærmest trækker vand i øjenkrogene?

Hvis du nikker genkendende til en god portion af ovenstående, så kom ind og få noget mere at vide og nogle værktøjer til at rumme at være i et samfund, der ikke altid er skruet bedst sammen for sansestærke.​

​iltmasken skal på dig selv først

Kombinationen af “Det gode, store hjerte” og “Fikse-genet” gør, at mange sansestærke ofte slår sig på dagligdagslivet - ikke mindst i forhold til relationer.

Jeg oplever mange fællestræk hos sansestærke. De arbejder ofte med mennesker og/eller er omsorgsgivere i deres familie og netværk. Det dræner når mange mennesker gerne vil 'suge' på ens gode energi. 

Som sansestærk er du stærkt kodet til at give. Men mange i din situation er ikke opmærksomme nok på, at iltmasken skal på dem selv først - selvom de udmærket godt ved det. 

Det er hvordan man tager iltmasken på, der opleves svært;

For at tage den på, er du nødt til nogle gange at sige nej til andre. Det går imod dine instinkter om at hjælpe og være der for andre. Derfor opleves det svært-forkert-forbudt-umuligt at sige nej og sige fra.

​Men uden ilt kan du ikke blive ved med at være der for andre.​ 

​Det med iltmasken lærer du hos mig. Iltmasken forebygger stress, giver lindring, healing og indre balance, så du ikke slår dig så meget på livet og dine relationer.

Hvad får du ud af et forløb hos Mig?

Vi kortlægger, hvor gaverne i dit sanseapparat ligger, og hvor udfordringerne opstår. Der er nemlig masser af gaver i det - nogle af os lever ligefrem af at være i stand til at 'tune ind' på andre hurtigt - gaverne er bare ikke altid pakket pænt ind. De kan godt opleves lidt flossede i kanterne.

Ved hjælp af kombinationen af de nye tilgange inden for kognitiv terapi sammen med mindfulness og mine andre værktøjer, får du gennem personlig udvikling, mentalisering mm lavet det filter, der gør, at du kan mestre din hverdag som sansestærk - også på den lange bane.
​ 

Kontakt mig via formularen her eller på telefon 71758126 for en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig.​​

"Kære Mette.

Vil blot ønske dig en rigtig glædelig jul. Det gik i går op for mig, at det allerede er 6 måneder siden at jeg har besøgt dig sidst…Der er sket så meget og det går så godt – op og ned, men alle de værktøjer du har lært mig benyttes… Du er min livsline, som er dejlig at have i baghånden."

Tidligere klient​

✓ Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

✓ Mere end 5.000 individuelle sessioner  

✓ 20+ års erfaring i professionel formidling

NEOMENIA

v. Mette B.​ Lorenzen

​Kognitiv psykoterapeut MPF

Mageløs 12, 2 tv

​5000 Odense C

Kontaktoplysninger​

mette@neomenia.dk

Mobil: 71 75 81 26​

CVR: 35916202​