hvilket lykkes godt på grund af det let tilgængelige sprog, de humoristiske, farverige tegninger og små citater, som gør, at bogen kan læses af de fleste. Den er klart og overskueligt inddelt i kapitler, som frit kan læses uafhængigt af hinanden, alt efter hvad man skulle finde relevant for sin situation.
Læseren får først en baggrundsforståelse for, hvad der sker i kroppen, når vi udvikler stress. De følgende kapitler omhandler bl.a., hvorledes stress viser sig, situationen når du er sygemeldt med stress, genopstart på arbejde og hvorledes du kan komme ovenpå igen og blive bedre til at tage styringen over dit eget liv. I hvert af de ovenstående kapitler forklares på en positiv, anerkendende og illustrativ måde, hvorledes stress langsomt kan udvikle sig, uden at vi selv bemærker det. Der er let genkendelige eksempler fra hverdagen, både fra arbejdspladsen og i fritiden, med venlige reflekterende spørgsmål til læseren – alt sammen med gode, overkommelige råd til at gribe dagligdagen anderledes an med henblik på enten at forebygge stress eller at komme ovenpå efter en stresssygemelding.
I den sidste del af bogen præsenteres læseren for den kognitive tankegang, og hvorledes vores tanker og bekymringer påvirker os, og også her gives korte og meget overskuelige råd til at få gode og forebyggende vaner i forhold til at forebygge stress. Forfatteren giver også en lille introduktion til mindfulness for den absolutte nybegynder, og afslutningsvis stilles nogle spørgsmål til læseren med henblik på at hjælpe denne med at finde sin egen vej i livet og blive klar på egne værdier.
Forfatteren er lykkedes godt med at omsætte evidensbaseret teori til let tilgængelige budskaber og gode råd. De humoristiske illustrationer