STRESSBEHANDLING

forstå STRESS OG FÅ VÆRKTØJERNE TIL AT UNDGÅ DET I FREMTIDEN​​

​Det kan være svært at forstå og erkende, at man er ramt af stress

​Vi lever i en kultur, hvor man skal “kunne klare mosten”.

Men stress er ikke et tegn på svaghed.

​Det er en belastningstilstand, hvor din krops alarmsystem er overaktivt.

​De fleste oplever stressede perioder og klarer sig.​​

Men får du ikke restitueret nok imellem spidsbelastningerne, kan stress blive en vedvarende tilstand, som påvirker dig både privat og på jobbet.

Jeg har siden 2014 hjulpet stressramte tilbage til livet og med mere end 5.000 sessioner med personer, der kæmper med det samme som dig, har jeg valgt at samle min viden og redskaber og gøre det tilgængeligt for alle. 

Derfor har jeg lavet selvhjælpskurset Stresshjælp 2.0.

TØR DU HELLER IKKE BEGYNDE AT LÆSE OM STRESS?​

​Det er svært at finde en hjemmeside eller bog om stress, der ikke remser alle forfærdelighederne ved stress op:


Problemet er bare, at hvis du begynder at læse om stress, er det fordi du er bange for om du har det - og dét at læse om alle forfærdelighederne puster yderligere til stressen, og så stiger angsten og den får stressen til at stige - behøver jeg sige mere?

Derfor har jeg skrevet bogen "Frøen i gryden", som du trygt kan læse uden at blive skræmt, for intet af det forfærdelige er med. Læs om bogen her: Stressbog

hemmeligheden i stressbehandling: vi skal spille risk!

Kender du krigsspillet Risk? 

Det handler dybest set bare om at erobre verden.


Grundlæggende har din krop et rødt, et grønt system og et blåt system:

Trusselssystemet​

Det røde system gasser op og sørger for, at kroppen er klar til kamp eller flugt. Når du er stresset, står det røde system og pumper adrenalin, noradrenalin og kortisol rundt i kroppen. 

Hormonerne holder dig på tæerne, så du er klar til at løbe eller slås og din tænkning snævrer sig ind, så du automatisk holder øje med alt, der potentielt kunne være farligt. 

Tryghedssystemet

Det grønne system er det, der sørger for, at du slapper af. Systemet får din krop ned på jorden igen, når det sender oxytocin og endorfiner ud.

Når du overvejende er i Tryghedssystemet, er du i stand til at mærke de ting, der gør dig glad og hvad der er det rigtige og vigtige for dig. Din tænkning udvider sig, du kan se handlemuligheder og mærker balance og overskud.

Drive

Du har også et system, der motiverer dig. Det er som udgangspunkt neutralt - men mange af os når ikke at mærke efter hvad der er det vigtige for os at løbe efter, og derfor løber vi alt for ofte efter forkerte "medaljer".

Optimalt set er systemerne i balance. Men mange af os befinder os meget af tiden enten i Trusselsystemet eller i Drive, og når ikke altid over i Tryghedssystemet lang nok tid til at det "udligner".

​Når du er stresset, så overtager det røde system.​

I min stressbehandling hjælper jeg dig med at mindske den akutte belastning, finde de dybereliggende årsager til din stress og behandle den, så du ikke ender i samme situation igen.​

Kortisol er den røde fjende. Oxytocin er vores grønne hærfører.

De røde soldater har for meget af dit verdenskort – vi laver nogle flere grønne!​

SÅDAN FOREGÅR STRESSBEHANDLINGEN HOS MIG​

Vi reagerer på pres bl.a. ud fra vores arv, miljø og “leveregler”. Symptomerne og årsagerne kan derfor være meget forskellige fra person til person.

Din krops mekanismer er de samme, uanset om stressen skyldes dårlige forhold på arbejdspladsen, en skilsmisse, en nærtståendes dødsfald, sygdom, en traumatisk oplevelse - eller slet og ret for lang tids overbelastning, uanset om der har været en udløsende årsag som du kender til.

Fordi stress sætter så fysiske aftryk, er vi nødt til at tænke både krop og top ind. 

Derfor har jeg en række andre redskaber i værktøjskassen - blandt andet mindfulness , som er evidensbaseret og hjælper med at reducere symptomerne og håndtere stress.

Behandlingen af stress - trin for trin

​Nogle vil gerne møde mig i telefonen først. Andre er klar til at booke en tid med det samme. Du mærker efter, hvad der gør sig gældende for dig.

Jeg sender dig link til min online booking og vi begynder hver session med at registrere dine symptomer på stress;

Vores hjerner er nemlig fra naturens side designet til at afvise tegn på bedring, fordi de “scanner” terrænet efter farer.

Ved at registrere din fremgang får vi konkrete beviser på, at dit nervesystem er i bedring.​ Det giver både håb og tro på, at du kommer godt ud på den anden side.

Den kognitive tilgang hjælper dig med at forstå, hvordan du tænker, og hvordan du kan ændre på uhensigtsmæssige tankemønstre.

Samtidig får du små hjemmeopgaver, så du har noget konkret at handle på efter hver session. At kunne handle, gøre noget for at hjælpe dig selv, vil yderligere lægge det røde system ned.

Jeg lærer dig desuden mindfulness-teknikker i små, overskuelige doser. De bliver dine nye, bedste venner i hverdagen.

Er sessionen inde i klinikken, speeder vi processen op med NADA-akupunktur, så du ikke behøver tale dig igennem det hele. ​​

Ofte stillede spørgsmål om stress

STRESSBEHANDLING I ODENSE OG OMEGN

Jeg tilbyder stressbehandling i mine lokaler i Odense C, men har gennem tiden også hjulpet mange klienter i blandt andet Ringe, Middelfart og omegn.

Uanset hvor i landet du bor, er der hjælp at hente, for du har også mulighed for at booke  online forløb, så du kan sidde i ro og mag derhjemme og få hjælp 1:1.

Hvis du køber mit online kursus Stresshjælp 2.0 og kunne tænke dig en opfølgende samtale eller to om din konkrete situation, så skriv eller ring - samlet set vil det være en rigtig god investering i dig selv og din fremtid. 

Læs også gerne om stressforebyggelse i virksomheder her.

Kontakt mig på telefonnummer 71758126 eller udfyld min kontaktformular.​​​

"Hej Mette.

Det er efterhånden længe siden jeg har været et smut forbi dig. Men jeg vil bare sige at det går rigtig godt, der er mange flere gode dage end dårlige dage, og når der ind imellem er en dårlig dag tager jeg den med ro og bruger nogle af de øvelser du har givet mig.

Jeg vil bare sige tak for din hjælp, jeg er meget taknemlig for mit forløb med dig! (Det kan være jeg kommer forbi igen, i en presset tid)."

​Kvindelig klient​

"Jeg anerkender hvad du kan. Du er ægte."

Mandlig klient

"Kære Mette.

Jeg vil sige dig tusind tak for dit fine arbejde, med at få mig ført tilbage til livet. Er meget bevidst om, at jeg stadig er skrøbelig og at tempoet skal være lavt for at jeg kan gro. Du har givet mig en indsigt som er SÅ vigtig for mig. Den har jeg med mig for altid."​

​Kvindelig klient​

✓ Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

✓ Mere end 6.000 individuelle sessioner  

✓ 24+ års erfaring i professionel formidling

NEOMENIA

v. Mette B.​ Lorenzen

​Kognitiv psykoterapeut MPF

Mageløs 12, 2 tv

​5000 Odense C

Kontaktoplysninger​

mette@neomenia.dk

Mobil: 71 75 81 26​

CVR: 35916202​